Followers

maandag 22 oktober 2018

Making a wish and shine brightly


Goedendag allemaal!

Vandaag wil ik jullie graag deze gepimpte glazen potjes laten zien. Gisteren was mijn dochter jarig en werd 10 jaar! Deze potjes hebben wij gebruikt om haar verjaardagscentjes in op te bergen die ze gevraagd had.
 

Ik heb deze glazen potjes eerst vetvrij gemaakt en daarna met de schitterende alcohol inks van Ranger bestempeld. En weten jullie dat Nicole van CraftAddiction deze inks nu te koop heeft in haar webshop? Zo gaaffffff! Klik op de foto onderaan dit bericht om direct naar de juiste pagina in haar webshop te gaan!


Om de twee kleuren effect te krijgen op de potjes heb ik bij de groene: 3 druppels Acquamarine en 3 druppels Sepia op een foam pad gedruppeld en daarna met de ink blending tool gestempeld op het glas. Doordat je dus meerdere kleuren gebruikt krijg je dit effect! Je kan het altijd ook met één kleur doen. Toen alles bedekt was, laat je het even heel kort drogen. De paarse pot is een combi van 3 druppels Crimson en 3 druppels Acquamarine. Let op: Het kan zijn dat na een tijdje van het stempelen er geen inkt meer op je potje komt. Dan herhaal je de druppels opnieuw op je foam pad en ga je weer stempelen.

Toen alles droog was (gaat heel snel, want de alcohol verdampt) ben ik gestart met het versieren. Eerst heb ik witte acrylverf met wat gemengd en spetters aangebracht op de potjes. Vervolgens heb ik jute met sleutel om het potje gedrapeerd en alles versierd met diverse bloemen uit mijn voorraad en diverse metalen embelishments.

Als laatste heb ik gebruik gemaakt van de Coosa Gilding Wax metallic kleuren en de cijfers 10 op kleur gebracht met goud. Voordat ik dit ging doen heb ik ze eerst in de zwarte gesso gezet. Ik had nl. een zilveren en bronzen en ik wilde het juist goud maken hahaha.


Voor de finishing touch heb ik hier en daar met gel medium van Creall nog de powertex balletjes small en medium aangebracht en bovenop de tekstjes geplakt en deze zijn van Tim Holtz.

De volgende materialen heb ik gebruik van CraftAddiction:Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren en wens jullie nog een fijne dag en tot de volgende post!

1 opmerking:

Thank you for visiting my blog! I appreciate you leaving me a message on my blog post and thank you in advance! Hugs, Chantal