Followers

zondag 1 september 2013

Love and adore....September maandchallenge bij Duymelot!


Goedemorgen allemaal,

Allereerst heel erg bedankt voor jullie overweldigende en lieve reacties die jullie altijd op mijn kaarten geven. Dat doet mij zo goed en ik vind het altijd geweldig om te lezen!

Vandaag start er een nieuwe maandchallenge bij Duymelot Design Team en dat betreft Bingo! Maak een kaart waarop een rijtje (horizontaal, verticaal of diagonaal) minimaal op terug te vinden is. Mijn kaart heeft bijna Full House op het stempelafdrukje na LOL! Ik heb nl. (alweer) een vintagekaartje gemaakt en dit keer ook met een vintageplaatje. Kom vooral een kijkje nemen op het blog van Duymelot Design Team naar wat de andere DT-dames voor prachtige creaties hebben gemaakt en doe vooral gezellig mee!


Toen ik dit vintageplaatje van Pion zag, dacht ik direct aan mijn vader.... Wij  hebben ons hele leven honden gehad (en nog steeds) en het allereerste ras dat mijn vader in (ouderlijk) huis had, was een kleine duitse Pinscher. Hij was zelf toen ook nog een baby... Hoe gaaf is het dan om juist voor zijn 66ste verjaardag afgelopen vrijdag dit geweldige plaatje te gebruiken! Mijn vader had het zelf kunnen zijn!

Om het ook oud te laten blijken, heb ik de bruintinten wederom gebruikt van het Maja Design - Vintage Summer Basics 2012. Daarnaast heb ik het geweldige Ute Ultra thick Embossing Enamel gebruikt. Ik heb een tutorial via Pinterest gezien hoe je dit kon gebruiken. Ik heb drie dikke lagen embossingpoeder aangebracht op het plaatje. Daarna heb ik het 10 minuten in de vriezer gelegd en nadat ik het uit de vriezer haalde direct "geknakt". Daardoor ontstaan er van die barsten op je plaatje, waardoor het nog ouder eruit komt te zien. Zie hieronder het resultaat. Het is toch net een oude foto of niet dan?


En om de fotogedachte vast te houden heb ik de filmstrip van Tim Holtz gebruikt, maar ook de geweldige Picture Wheel van Tim Holtz en omdat het toch een mannenkaart is, heb ik mijn tandwielen ook van Tim Holtz gebruikt. Verdeer weer het ribbelkarton van Joy, teksttickets Tim Holtz en de paperclip is ook van Tim Holtz. De kaart heb ik verder afgewerkt met jute en natuurlijk bloemen van Wild Orchid Craft.

Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren en ben benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden. Mijn vader was er in ieder zeeeeeeer blij mee en moest ook gelijk denken aan zijn kinderjaren... Mission accomplished! Fijne zondag allemaal!


27 opmerkingen:

  1. Hoi Chantal,
    allereerst nog gefeliciteerd met je vader! Heel leuk het verhaal achter het plaatje. En leuk is dat embossingspul hé. Ik zal het zeker ook vaker op m'n kaartjes gaan gebruiken, hihi. Je kaartje is weer een beauty hoor! Ik maak laatste tijd ook veel vintage kaartjes want dat vind ik ook heel leuk om te doen!
    Fijne zondag meis! Liefs Pouwla.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. woww wat een pracht kaart weer en mooi die foto wat een idee in de ijskast ik vind hem schitterend

    Liefs Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf meis! Vind hem echt geweldig mooi geworden.
    Liefs, Diana.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een supergave kaart is dit weer Chantal!!! Heel toepasselijk voor je vader :-). Leuk ook om het plaatje zo te maken!! En...nog van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag!
    Liefs, Frouwkje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gave kaart Chantal
    Je blog is ook wauwie geworden.
    Liefs Anneke(overenoud)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje, wat prachtig gemaakt!! Echt oud gemaakt. Leuke challenge! Weer een leuk begin.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een schitterende kaart Chantal
    groetjes Janie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog gefeliciteerd met je vader, Chantal.
    Ik neem aan dat hij jouw kaart heel erg mooi vond.
    Prachtige creatie weer met veel geweldige details. Keer op keer kan ik van je kunstwerkjes genieten.
    Groetjes, Ula

    BeantwoordenVerwijderen
  9. So So Gorgeous! Love the Vintage feel!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Na 3 heerlijke weken vakantie in Italie heb ik weer tijd om al t moois in blogland te gaan bewonderen. Zo ook, deze kaart, wat een beauty!
    Groetjes Aletta

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi zeg je vintage kaart, liefs Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauwwwwwww schitterend en wat een hele mooie techniek. Ennnn hoe vond je vader deze kaart,vast wel mooi hé. Je bent ook van alle markten thuis hé meis. Super mooi kunstwerkje! Tot laters Marga.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw wat een geweldige creatie Chantal, gave kleuren en schitterende details!

    Liefs Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig hoor! En zoveel mooie details weer.
    Liefs Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een hartstikke mooie kaart.
    Echt een plaatje !!!!

    Groeten WIL

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Schitterende kaart en wat een leuk idee de foto lijkt idd echt oud op deze manier.

    liefs van Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Chantal,Nog proficiat met je vader.Prachtige kaart had je voor hem gemaakt.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauwww Chantal wat een geweldig mooi kaartje super gedaan!!!!
    Groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. So many gorgeous elements Chantal, beautiful. TFS

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gefeliciteerd met je vader, wat een supermooie kaart heb je voor hem gemaakt zeg. Wat grappig trouwens, zo'n hondje hadden wij vroeger ook thuis, voor zover ik me kan herinneren waren er bij ons ook altijd honden.
    liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Schitterend Chantal!! Kan me voorstellen dat je vader er helemaal blij mee was en meteen moest terugdenken aan vroeger. Dat gekraakte embossingpoeder ziet er gaaf uit zeg. Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting my blog! I appreciate you leaving me a message on my blog post and thank you in advance! Hugs, Chantal