Followers

zondag 24 juli 2011

Wie kan mij helpen....?

Hoi allemaal,

Dit keer even geen kaartje van mij... Ik was vandaag heel druk en ben nu even de blogs aan het doorlezen van iedereen en de fora bij lezen. Ik heb ondertussen ook een misschien iets brutale (bloos) vraag aan jullie en ik hoop dat jullie mij willen en kunnen helpen...

Heel vaak zie ik dat er met stiksteken gewerkt wordt op kaarten en dat vind ik zo mooi! Ik heb dat zelf ook al eens gedaan, maar met de hand. Ik heb (nog) geen naaimachine. Nu was mijn schoonzus zo lief om haar naaimachine gisteren mee te nemen, want ik wilde dit wel eens uitproberen, want het geeft mij zeker tijdwinst denk ik! Ik weet niet wat ik fout deed, maar het papier gleed er niet doorheen en wij konden dus niet die steekjes erop naaien. We werkten met een Singer naaimachine.

En aangezien ik binnenkort jarig ben en ik wrs. een naaimachine mag uitkiezen van mijn hubby, wil ik wel zeker weten dat het ook werkt.... Wat doe ik fout? Ik wil nl. niet gaan werken met Sew Easy, want persoonlijk vind ik die steken en draad veel te grof en moet je het toch weer met de hand doen. Ik wil juist de naaimachine gaan gebruiken.

Ik zou graag van jullie willen weten of jullie ook deze stiksteken met de naaimachine doen en zo ja: hoe doen jullie dit (tips), welk merk hebben jullie en welke maat naald gebruiken jullie hiervoor?

Ik ben alvast heel dankbaar voor jullie tips & trucks en hopelijk kan ik hiermee een juiste beslissing nemen over de aanschaf...

Veel liefs,
Chantal

12 opmerkingen:

 1. Ik kan je helaas niet helpen. Als ik stiksteken zet doe ik het altijd nog met de hand. Ik hoop dat iemand anders je wel kan helpen. Succes!

  Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi meis, kan je er helaas ook niet aan helpen, heb nog nooit een naaimachine aangeraakt hahahaha.

  lieve groetjes
  angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Chantal, Ik heb inmiddels een paar keer met de naaimachine over mijn kaartje "gereden" en dat ging als een trein. Ik heb het gewoon eens geprobeerd en het ging gewoon prima. Heb er niet speciaal een ander naald of iets dergelijks ingedaan. Ik heb een pfaff machine. Ik heb ook gewoon normaal machine garen gebruikt. Als je precies wil weten welke naalden ik gebruik moet je even een seintje geven dan kijk ik nog even op mijn machine.
  Mag ik jou dan ook nog een vraagje stellen. Ik zie dat jij bovenin je blog van die verschillende tabbladen hebt staan, hoe heb je dat gemaakt?
  Groetjes Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Chantal,
  ook ik gebruik een naaimachine, al heel lang. Ik weet zo ff niet het merk, ik gebruik de gewone naalden en het gaat als een trein. Zowel de gewone steken als die gekruiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo chantal. Ik heb het wel eens gedaan met mijn Singer naaimachine, dat gaat bij mij prima en daar doe ik het garen in waar ik voorheen mee borduurde. van die klosjes dan, maar een andere tip, Nicole zet met een fine-line, te koop bij de boekhandel de stiksteekjes erop. Kijk en snuffel even bij haar rond hoe zij dat doet. Groetjes Frosien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Chantal, Het ligt aan de druk van het voetje... als dat te hoog staat dan krijg je het papier er niet doorheen. Zowat bij elke naaimachine kun je dit veranderen. Dus minder druk op de voet zetten! Even over de vraag van de mal van Crealies, deze moet je zelf snijden. Ik teken het eerst en snij of knip het dan uit. Succes hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Chantal,
  Als je toch van plan bent een naaimachine aan te schaffen, neem er dan een met meerdere steken. Ik heb zelf een Elna die maar liefst 64 verschillende stiksteken heeft, van gewone rechte steekjes tot kleine bloemetjes.
  Gebruik voor papier een dunne naald met een scherpe punt. Als je toch met dikker garen wilt werken kun je het beste doorstikgaren gebruiken.
  Houd er wel rekening mee dat je er wel een nieuwe naald in gaat zetten als je met stof werkt.
  Succes met je aankoop!

  Groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi hoi,

  ik kan je helaas niet helpen... doe het met de Tim Holtz lineaal, dat vind ik een ideale maat, en dat borduur ik het met de hand, vind ik nog wel een lekker ontspannend klusje 's avonds op de bank.... succes met je zoektocht!!!

  gr. arjette.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Chantal,
  Ook ik doe de stiksteekjes met de hand,of met een fine-liner.Heb het nog nooit met de naaimachine geprobeerd.
  Sorry dat ik je niet kan helpen.
  groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Chantal,
  Ik heb eigenlijk mijn naaimachine nog nooit gebruikt voor mijn kaarten omdat deze boven staat in een koffer en dat ding is loodzwaar.
  Heb al wel een paar keer stiksteekjes getekend met een fineliner en dat gaat ook heel goed.
  groetjes Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi hoi,

  bedankt voor je leuke reactie op mijn blog en jij ook van harte gefeliciteerd met je schoonmoeder, dat is zeker toevallig, op dezelfde dag jarig en ook nog even oud!!

  gr. arjette.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Chantal,
  Door mijn vakantie even een late reactie....
  Ik ben ook al aan het proberen geweest op mijn (hele goedkope) Toyota naaimachine en je moet gewoon even goed kijken ho de boven en onderdruk van het garen moet staan. Ik heb al een beetje geoefend en het ging vrij goed alleen krijg ik de hoeken nog niet helemaal goed dus ik probeer nog even verder. Maar een hele dure naaimachine is in elk eval hier voor niet nodig hoor...
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting my blog! I appreciate you leaving me a message on my blog post and thank you in advance! Hugs, Chantal