Followers

maandag 15 juni 2015

Selfmade orchid plant for Father's Day


Hoi allemaal,

Vandaag wil ik jullie een zelfgemaakte orchidee plant laten zien. Ik heb deze gemaakt voor vaderdag, aangezien mijn schoonvader erg van orchideeën houdt en ze ook in leven houdt hahahahah.

Alles is helemaal zelfgemaakt! Het plantenpotje is een snijbestand, dat ik gekocht heb bij de Silhouette Store. 


Nadat ik het plantenpotje van kraftpapier in elkaar gezet heb, heb ik deze gescrapt met het designpapier van Pion - Vintage Garden. Het potje heb ik gevuld met oase en daarna heb ik van dat friebelspul erop geplakt. Het lijkt een beetje op takjes, maar weet even niet de officiële benaming hiervoor.


De orchideebladeren heb ik zelf met de hand getekend en uitgeknipt uit groen cardstock en deze ook met een lijmpistool vastgezet aan het oase. Cute Sakura Tilda uit de nieuwste collectie van Magnolia - Sakura collectie heb ik ingekleurd met mijn copic markers.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met mijn orchidee doohickey van Magnolia. Ik heb 4 grote en 4 kleine orchideeën uitgesneden van wit cardstock. Deze heb ik vervolgens bewerkt met distress inkt Spunge Sugar en er meeldraden knopjes ingeplakt. Met een lijmpistool heb ik de bloemen bevestigd aan groene stelen die ik bewaard had van nepbloemen van de Xenos. De bloemen eraf gehaad en de stelen bewaard hahahaha. Toen de orchidee helemaal klaar was, heb ik er nog Liquid pearls opal white op de orchidee gedaan.

De stelen uiteindelijk ook in het oase geprikt en zoals bijna bij elke orchidee sateprikker erbij gestoken met ijzerdraad om de orchidee bij elkaar te houden. Een leuke plantenprikker van Pion - Vintage garden erachter ingestoken, zodat je ook nog kunt lezen hoe je hem moet verzorgen.


Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd wat hij van mijn orchidee gaat vinden. Maar mijn schoonvader kennende zal hij hem wel mooi vinden.

Fijne dag en tot de volgende post!


14 opmerkingen:

  1. Wauwww Chantal wat mooi!!!!
    wat zal je vader daar blij mee zijn.

    Lieve groetjes van Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat prachtig! Je maakt zo'n mooie, originele creaties. Kleine kunstwerkjes, zelfs. Dit ziet er ook weer zo mooi afgewerkt uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow Chantal, wat is dit mooi! Het is net echt, zo gaaf gemaakt! Groetjes, Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Te gek hoe je dit gemaakt hebt Chantal.
    Niet van echt te onderscheiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel gaaf Chantal. Doet me denken aan de pergamanotijd. Toen maakten we bonzai b oompjes, en rozen met narcissen. Weet je dat ik die nog steeds ik kleine vaasjes in de caravan heb staan. Pure nostalgie. gr leny w

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echt super gaaf zeg! Geweldig leuk idee en heel mooi gemaakt.. helemaal top ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Chantal,
    Wat geweldig weer deze orchidee.
    Vooral voor mij als ware orchideeën fan.
    Ik heb er heel erg veel .
    Maar dit vind ik ook super hoor.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat prachtig Chantal.
    Super mooi die orchideëen
    Groetjes Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat is dit prachtig Chantal, het is niet van echt te onderscheiden.
    Wat zal je schoonvader dit prachtig vinden, je hebt het met liefde gemaakt, dat straalt ervan af.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. fantastic project chantal and seems so real !!
    hugs
    céline

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow!!! Everything about your gorgeous creation is perfect Chantal.
    A masterpiece in the making. You Father will cherish it forever.
    Big hugs, Donna xx

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een origineel cadeau, dat is weer super!
    mooie tinten hebben de bloemen.
    Groeten Lodia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Chantal, had je creatie al gezien bij Magnoliaworld en had niet in de gaten dat jij die orchideeën zelf hebt gemaakt. Nu ik op je blog zit en de tekst lees valt m'n mond open van verbazing. Zal bij je schoonvader misschien ook wel gebeuren ;)
    Meteen ook nog even over de borders. De fokker komt uit Ulvenhout of Udenhout, de naam hoorde ik ook toen ik m'n broer aan de tel. had maar had het beter op kunnen schrijven. Kom er later dus nog eens op terug. Groetjes en ik zou zeggen, ga door met het maken van wonderschone kaarten e.d. Zo mooi om ze langs te zien komen!
    Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zooooooo mooi gemaakt Chantal. Net echt meis. Wat zal je er een werk aan gehad hebben om alles zo voor elkaar te krijgen . Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting my blog! I appreciate you leaving me a message on my blog post and thank you in advance! Hugs, Chantal