Followers

zondag 24 mei 2015

Vintage Sewing kit


Beste allemaal,

Ga er maar even voor zitten dames! Het wordt een lange post met veel foto's! 
Vandaag wil ik jullie mijn naaiset laten zien die ik gemaakt heb speciaal voor mijn lieve vriendin Marga die jarig is vandaag. Ze vertelde mij de hele tijd dat zij blij zou zijn met een kaart van mij, maar natuurlijk komt zij niet zomaar van mij af hahahaha. Het is dus voor haar nu een kwestie van ruimte maken op haar hobbykamer om dit project neer te kunnen zetten hihihi.

Ik weet dat Marga ook erg houdt van breien en borduren en dat zij dit ook best vaak doet. Ik vond het daarom juist zo leuk om haar deze Naaiset cadeau te doen. De naaimand wordt nog gevuld met wat lekkers en natuurlijk de laadjes bij de naaimachine ook.


Ik zal hieronder even de projecten apart bespreken, zodat jullie weten wat ik allemaal gedaan. De klosjes die je steeds bij de projecten ziet, heb ik gemaakt van "restjes". De klosjes had ik over toen mijn kant die erop zat, op was. Ik heb dit vervolgens ook gepimpt en staat op het dienblad erbij als versiering. Gooi dus nooit zomaar iets weg! Je weet maar nooit of je het nog ergens voor kunt gebruiken.

Naaimand

Allereerst dus deze naaimand. Ik heb deze naaimand als snijpatroon gekocht bij My Time Made Easy en dit is het patroon Grammy's Sewing Kit. Ik vond juist deze ronde delen zo mooi en speels. Ik heb het patroon uitgesneden met mijn Silhouette en vervolgens met het uiteraard zeer goed bijpassend designpapier van Pion - Alma's Sewing Room gescrapt.


Door middel van splitpennen kunnen de bakjes bovenop ook echt open en dicht. Ook de doosjes zelf bovenop kunnen nog open als je aan het stukje kant met roosje trekt. (Sorry, ben vergeten er een foto van te maken).


Tilda makes Blueberry blanket komt uit de Magnolia collectie 2012 - Turning leaves. Deze past natuurlijk enorm leuk bij dit thema! Verder heb ik centimeterlint, houten schaar van Kaisercraft, houten klosjes, houten knoopjes, echte vingerhoed en bloemen van o.a. Wild Orchid Crafts gebruikt om de naaimand verder op te pimpen.


Op het handvat heb ik parellint bevestigd en op de zijkanten nog houten ornamenten geplakt voor de afwerking.


Ook wasknijpertjes en kledinghangertjes heb ik gebruikt bovenop de doosjes. Hieronder kun je nog wat close-ups zien van de naaimand als het open staat.



Ik hoop dat jullie deze naaimand mooi vinden! Ik vond het in ieder geval een geweldig patroon om te maken.

Naaimachine - Let's Get Bizzee

Vorig jaar heb ik op de beurs eens de mdf naaimachine van Let's Get Bizzee gekocht. Nu was het een uitgelezen kans om deze bij de naaimand te pimpen. Ik zag op de website van Stempelhexchen een hele leuke variant om deze naaimachine te maken, nl. met luciferdoosjes ertussen. 


Ik heb vier luciferdoosjes (de grootste maat) gebruikt, waarvan ik er twee doormidden heb gesneden en aan het andere luciferdoosje heb bevestigd. Hierdoor heb je toch aan twee kanten een laadje. Deze doosjes vervolgens eerst met Gesso en toen met designpapier aangekleed. De doosjes heb ik onderop en bovenop de naaimachine vastgeplakt, zodat je ook diepte krijgt in de machine (en ruimte om weer leuk te pimpen hihihi).


Hier kun je de doosjes goed zien zitten en ik heb er schattige knopjes aangemaakt, zodat je ook makkelijk de doosjes open kunt maken.


Toen kon ook het pimpen beginnen van de naaimachine. Ik heb hiervoor Tailor Tilda uit de Magnolia collectie 2012 - Turning Leaves gebruikt. Ze zit ook zo leuk aan de naaimachine, dus hoe gaaf passend is dit! 


De paspop en het klosje bovenop met het "garen" is een stans van Tim Holtz, de kwastjes en het jurkje komen uit de Magnolia Doohickey Kit volume 5 die net deze week bij mij op de deurmat viel. Ik heb bij het jurkje alleen de onderkant eraf geknipt, anders leek het op een babypakje. Juist nu is het echt een jurkje.

Het klosje met het lint erop is van Pion Alma's Sewing Room designpapier. Ook hier heb ik vervolgens weer meerdere houten klosjes, kant, houten knoopjes, kledinghangertjes, vingerhoed gebruikt. Let ook eens op die gave bronzen schaar en naald (onderop bij klosje)! Ik heb een stukje stof (jute) om de naaimachine heen geplakt, want daar is Tilda nog mee bezig hihihi.


Hierboven kun je goed ook nog de bovenkant bewonderen met alle leuke spulletjes die je nodig hebt bij handwerken.


Ik hoop nu maar dat Marga er blij mee is. Ik vind het zelf wel jammer dat ik er kort van kan genieten hahahaha, want net donderdag afgemaakt en zondag is het al weer weg uit mijn hobbykamer. Maar ik weet dat het bij Marga nog heeeeeeeeeeeeeel lang zal blijven staan en dan maak ik graag iets voor iemand.

Ik ben super benieuwd naar jullie reacties op mijn naaiset en hoop dat ik jullie heb mogen inspireren.


19 opmerkingen:

  1. Hallo Chantal
    Als eerste gefeliciteerd met je lieve vriendin Marga.
    Wat zou ik graag muisje willen zijn als Marga dit prachtige cadeau open maakt, ik zou haar reactie weleens willen zien.
    ik zit te genieten van al het moois wat ik hier weer zie, je hebt kosten nog moeite gespaard om een prachtig verjaardagscadeau voor Marga te maken, wat mooi allemaal.
    Er is zoveel op te zien, ik kijk mijn ogen uit, zulke mooie accenten, zowel op de naaimand als op de naaimachine.
    Ook het papier is prachtig, mooie kleuren.
    Chantal het is een beeldschoon.
    Marga zal het koesteren.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat een werk zit hierin. Heel mooi gedaan. Hoe langer ik kijk hoe meer ik zie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb m'n ogen uitgekeken Chantal!! Wat is dit supermooi gemaakt :-D.
    Liefs, Frouwkje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb m'n ogen uitgekeken Chantal!! Wat is dit supermooi gemaakt :-D.
    Liefs, Frouwkje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw! Twee ontzettend gave projecten heb je voor je vriendin gemaakt, Chantal! Echt helemaal geweldig! Hier zal ze vast heel blij mee zijn en ik denk dat dat plekje op haar hobbykamer heeeeel snel is vrijgemaakt!

    Lieve groet, Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Chantal,
    Het is toch ongelooflijk wat jij allemaal kunt maken.
    Schitterend, ik heb er geen woorden voor. Wat zal Marga daar blij mee zijn.
    Dat zal zeker erg lang blijven staan.
    Jouw kaarten van de ketting die ik mocht ontvangen hangen ook nog in mijn hobbykamer. Heb er nog steeds plezier van. Geweldig hoor.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Chantal super bedankt voor deze onwijs mooie creatie. Zo mooi allemaal iedere keer zie ik weer wat nieuws in je project. Zo gaaf. Wat heb je me verrast meis. Hier maak ik met plezier wat ruimte voor op me hobbykamer.
    Lieve groetjes Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Chantal
    Wat een mooi geheel
    Groetjes Sjan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Absolutely stunning Chantal!! Gorgeous colours, beautiful Tilda's and fabulous embellishments. Now I can't see Marga not liking it but if she doesn't I'd gladly take it....hehehe.

    Nikki

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauwwww meis!!!! Ben even helemaal sprakeloos, wat een super geweldige creatie heb je voor Marga gemaakt, vind hem prachtig.
    Liefs, Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, wow, wow this is awesome and what a great gift. It was my birthday yesterday, but I can wait, lol.
    Great job Chantal.
    Hugs Tracy x

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauwww Chantal
    wat heb jij Marga verrast zeg,
    wat een prachtige creaties, wat een werk heb je daar aan gehad...geweldig mooi!!!

    Liefs Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een schitterend werkstuk Chantal. Ze zeggen thuis dat ik creatief ben, maar als ik hier naar kijk, ben ik een dikke oen !!!!
    Ik vind het geweldig. gr lenyy w

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wooooooooooow, ich bin echt sprachlos, was für Hammerset ist das denn? wunder,- wunderschön.

    LG
    Ulla

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hey Chantal,

    Ben vol bewondering... Wat een schitterend project maakte je...
    Best te geloven dat Marga hier heel blij mee was...

    Liefs,
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wow zeg, wat een schitterende creatie! Alles past zo mooi bij elkaar. Je ziet dat je veel aandacht voor details hebt. Werkelijk prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauuuuuw Chanta wat is dit SCHITTEREND!!!! Prachtig gemaakt.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oooooh ik heb genoten !
    Wat ziet er allemaal prachtig uit zeg.
    Ik heb de naaimachine ook eens gemaakt maar dan met stevig karton, maar deze versie met de laadjes vind ik super en ga ik zeker ook eens uitproberen.
    De jarige Jet is echt verwend door je.

    Groetjes, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wauw, wat een werk zeg!
    Maar echt fantastisch mooi, ze was er zeker erg blij mee!
    Liefs Juanita

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting my blog! I appreciate you leaving me a message on my blog post and thank you in advance! Hugs, Chantal