Followers

donderdag 26 september 2013

2x Santa and his reindeers! New template at Sandra's Scrapshop


Goedemorgen lieve blogdinnen!

Ga er maar even lekker voor zitten en pak er een kopje koffie of thee bij, want dit wordt een bericht met veel foto's en uitleg hihihi. 

Vandaag mag ik jullie twee van mijn laatste creaties laten zien die ik gemaakt heb van één patroon/template die Sandra van Sandra's Scrapshop heeft ontworpen en in haar webstore verkoopt: Arrenslee met rendieren. Kom vooral ook kijken op het blog van Sandra's Scrapsels en Sandra's Scrapshop wat voor uitwerking Sandra en Karin hebben gemaakt van deze prachtige arrenslee met rendieren! Je kan er zoveel kanten mee uit!


Ik heb mijn arrenslee met rendieren eerst gemaakt volgens het patroon zoals Sandra het bedacht heeft (zie hieronder de foto's en mijn uitleg). Maar toen ik op internet opzocht hoe de kleuren van een rendier nu precies eruit zien, kwam ik een cartoonplaatje tegen van Santa die wegvliegt in zijn arrenslee en rendieren. Mijn inspiratie voor een tweede creatie was geboren hahaha. Ik kon niet wachten om ook een kaartvariant ermee te maken en had het idee helemaal in het hoofd. Santa moet gewoon van de kaart af vliegen! Ik heb daarom het patroon van Sandra in alles verkleind op de Silhouette Cameo (is ook mogelijk via pdf hoor, maar heeft even wat meer stappen nodig, maar is absoluut ook mogelijk). 

Ik heb expres de kleuren van mijn arrenslee en rendieren exact hetzelfde gehouden als mijn 3d-project om jullie een idee te geven hoe het ook kan.

Ik heb veel Magnolia stempels gebruikt en een paar ook verkleind om het juiste perspectief te houden. Je zult versteld staan hahah. De kerstman is Santa uit de Santa Collectie 2008, maar ik heb zijn zak met cadeautjes eraf geknipt en voorin de arrenslee gelegd. De tweede zak met cadeautjes is de stempel Sack with presents - Santa Collectie 2008.

De achtergrond met huisjes is de Winter Background - Night uit de Winter collectie 2008. Ik heb de lucht met mijn airbrush gedaan in de kleuren B93-B97 en B97. Eindelijk is het mij gelukt het egaal en soepel over te laten lopen (oefening baart kunst hihihi).


Ik had ook gelijk het idee bij deze Easelkaart om er weer een frame-easelkaart van te maken, zodat je ook diepte in je Kerstverhaal kunt geven en daarom wilde ik persé een Tilda die ook uit de kaart kan stappen... Dit is uiteindelijk Tilda on the roof uit de A Christmas Story 2012 geworden.


Verder heb ik de bovenkant rustig gehouden en alleen wat bloemen, besjes en de gave stans van Memory Box van de dennenaalden-border gebruikt, maar ook "kapot" geknipt om stukjes te gebruiken. De sterren zijn ook van Memory Box. Verder het geheel afgewerkt met Snowtex. Let ook eens op de kleine belletjes aan de arrenslee! Die zie je straks in het groot ook weer terug.

De onderkant van de easelkaart heb ik de tekst van A Merry Christmas gebruikt uit de collectie - Sweet Christmas 2011. Ik heb deze gestempeld met Versamark en met wit embossingpoeder verhit. Verder ook weer bloemen en snowtex erop verwerkt en de kaart is klaar!

De easelkaart wil ik graag laten deelnemen aan de onderstaande challenges:


Jaaaaa en dan nu het "oorspronkelijke" patroon. Ik heb maar liefst 3 dagen gewerkt aan dit project. Natuurlijk niet hele dagen, maar het is dus wel in fasen gemaakt. Allereerst alle onderdelen gesneden met mijn Silhouette cameo en ben de arrenslee in elkaar gaan zetten. Sandra had weer een topuitleg erbij gegeven, dus dat was absoluut niet moeilijk. Ik was alleen een beetje eigenwijs en in plaats van één rendier heb ik drie rendieren gesneden en voor de arrenslee geplaatst.


De tweede dag ben ik op een middag gezellig met mijn dochtertje gaan kleuren. Zij haar Magnoliaatjes en ik de mijne hihihi. Ik had ook hierbij gelijk het verhaal in mijn hoofd dat de kerstman niet in zijn arreslee zit, maar tegen zijn slee leunt en hij zijn elfje mee heeft om te helpen met de cadeautjes. 

Ik heb daarom Cool Santa - Merry Little Christmas 2010 gekleurd, maar wel eerst gespiegeld met mijn computer, zodat hij tegen de voorkant van de slee kan leunen. Het elfje is Jolly Tilda uit dezelfde collectie als Cool Santa. Je ziet ook weer de pakjes in de arrenslee. Dit zijn dezelfde stempels als in de kaartvariant, alleen dan nu op ware grootte. 

De rendieren heb allemaal een belletje om gegeven, maar ieder zijn eigen kleur (rood, wit en zilver). Het gewei en de bef heb ik met acrylverf gedaan door wit met bruin te vermengen.


Hier zie je het totale tafereel en ik heb op de derde dag alles vastgeplakt op een kartonnen ondergrond en daarop tacky glue gesmeerd. Ik had nog van dat poedersneeuw dat je voor je huisjes misschien gebruikt tijdens de kerstdagen en dat heb ik royaal gestrooid op de ondergrond. Het hek heb ik wit geverfd en rondom de arrenslee geplakt. 

Ik wilde ook nog de kerstbomen gebruiken uit de Magnolia-collectie, maar daar heb ik uiteindelijk vanaf gezien, omdat ik ze dan zo moest "opblazen" dat ik het niet mooi vond en... oeps... ik wilde hem ook zoooooo graag af hebben hihih. Ik heb daarom voor de "makkelijke" weg gekozen en de bomen van de Intratuin gebruikt die ik altijd bij mijn kersthuisjes tijdens kerst heb staan... Ik moet maar dit jaar weer nieuwe kopen hahahaha.

Let ook eens weer op die lieve belletjes aan de achterkant van de arrenslee... Dat komt ook weer terug op mijn easelkaart. Hierboven zie je een goede close-up van de stempels en hoe ik ze gekleurd heb. Ik heb voor zowel de kaart als voor 3d project de zelfde kleuren gebruikt van mijn copics:

Huid: E13,11,00,000,0000,R20,00
Haar Tilda's: E57,55,53,51,50
Haar kerstman: E42,41,40
Rood: E19,08,07,24
Grijs: C7,5,3,1
Wit: C3,1,00
Zak cadeautjes: E37,35,31

Het papier dat ik gebruikt heb is van Pion - Wintertime in Swedisch lapland. De bloemen zijn van Wild Orchid Crafts.

Deelname challenges 3d project Arrenslee

Nou dit was mijn (kerst)verhaal. Ik hoop dat jullie mijn creaties mooi vinden en dat ik jullie heb mogen inspireren wat je allemaal kunt maken van één patroon die Sandra ontworpen heeft voor haar webstore. Ik wens iedereen nog een fijne dag en tot de volgende kaart!


35 opmerkingen:

  1. Jeetje meis wat een werk heb je hieraan gehad maar ze zijn allebei zooooooo gaaf.
    Liefs Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meer dan geweldig!!! Wat moet je hier verder nog van zeggen, zo ontzettend mooi en super details!!!

    Groetjes tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. .......... Chantal...... wat een gave creatie heb je gemaakt!!! Ongeloofelijk wat een tijd is hier in gaan zitten. Ik heb gelijk gelinkt naar de site van Sandra. Complimenten hoor. Je maakt een mens weer blij met deze plaatjes :)
    Groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  4. je hebt weer super mooie creaties gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. had to come here to see this in more detail; UFFFFFFFFFFFFFF, I do not believe in this Christmas character ...... but I love the work did you made with, it's awesome!. Elena F.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. OMG!!! Awesome creations! Love it!
    Jasmina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, wat een juweeltje, een echt kunstwerk, ik vind het schitterend om te zien, er zit zoveel op om te bekijken, hier geniet ik wel van hoor.
    liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  8. WOW what a masterpiece you have made!!! It´s amazing!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Breathtaking Chantal!! Ik zit me hier heerlijk te vergapen aan al dat moois. Kanjer!!! Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hi Chantal, you always blow me away with your presentation and wonderful ideas, so inventive. Gorgeous colouring and detail.
    Love 'em.
    Hugs Sue W.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tja, wat kan ik zeggen .... ben eigenlijk sprakeloos, zowel van je kaart als van het tafereeltje. Supermooi gemaakt en de zorg die je eraan besteed hebt, druipt er gewoon vanaf. In één woord geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauwwwwwwww Chantal, twee toppers van hele mooie creaties. Wat een werk heb je eraan gehad. Ik heb ze vandaag live mogen bewonderen zo mooooooooi meis. Geniet er maar voor je het weet is het kerst. Groetjes Marga.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze blogdatum is een feest om naar te kijken. Het is gewoon genieten, maar dat moet het voor jou geweest zijn om het te maken.
    Bednkt voor de inzage.
    Gr leny w

    BeantwoordenVerwijderen
  14. This is fabulous!
    Just beautiful!
    Hugs,
    Jana

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een schitterende kerstkaarten zijn dit geworden. Ik vind ze allebei een toppertje
    groetjes Janie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige kaart en arreslee. Ik vind 3 dagen nog meevallen, gewoonweg schitterend. gr Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat ben je toch een kunstenaar!!!!!
    Echt geweldig,allebei je creaties.

    Groeten WIL

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wauw, supers zeg! Heel erg gaaf. Leuk dat je meedoet met de challenge van ATSC.
    Liefs Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fabulous card and love your Santa sleigh, Chantal. Pixie Tilda looks adorable with the gorgeous scene you created for her. Thank you for sharing it with us at Midweek Magnolias.
    Hugz,
    Cathy Lee

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wow Chantal, wat een prachtig project. Het is een kunstwerk hoor. Chapeau heel mooi.

    Groetjes,
    Nans

    BeantwoordenVerwijderen
  21. schitterend chantal
    echt grandioos gemaakt
    hele projecten hoor

    groetjes ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Booth Designs are gorgeous. I like the colors that you used - it makes a fantastic look
    Hugs Helga

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wow wat een kunstwerk wat een super mooie creatie Chantal, en de kleuren helemaal top
    Gr Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wauw Chantal, je hebt jezelf echt overtroffen!! Helemaal geweldig je 2 creaties!! Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Outstanding projects.....truly amazing work!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een geweldige creatie's Chantal! Meid waar haal je de tijd vandaan, hihi. Heel erg mooi.
    Liefs Pouwla.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hallo Chantal,
    Wat een schitterende creaties heb je weer gemaakt. Wat een karwei.Maar met een geweldig resultaat.
    Groetjes van Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wauuuuuw Chantal,Echt heel mooi gemaakt!!!! Wat zal dat mooi met de kerstdagen staan.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. wauw wat super mooie projectje heb je gemaakt veel werk maar dan heb je ook wat

    dat word een heel gezellige kerst bij jou straks

    gr roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  30. so wonderful project, love them
    thanks for playing with us at addicted to stamps
    hugs
    céline

    BeantwoordenVerwijderen
  31. WOW Chantal... this is just a masterpiece of work!!! Love it!
    Thank you so much for joining us at Fashionista Magnlolia and more challenge!!!
    Hugs, Barbara GR

    BeantwoordenVerwijderen
  32. WHAT?!! NO FREAKIN' WAY!! WOW what a stunner!! Going back to look!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. A beautiful card Chantal, I love the stamps you've chosen and the cute design, Thank you for joining us at Midweek Magnolias. Good luck in the draw.
    Hugs
    Suzi x

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik ben sprakeloos Chantal!!! Wat moet ik hier nog meer van zeggen? Het is werkelijk super super gaaf en mooi gedaan :-). Wat een fantasie heb jij ;-)
    Liefs, Frouwkje

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting my blog! I appreciate you leaving me a message on my blog post and thank you in advance! Hugs, Chantal