Followers

dinsdag 31 januari 2017

Merry mermories together



Goedemorgen allemaal,

Vandaag mag ik weer een creatie laten zien bij Craft Addiction Challenge om jullie hopelijk te inspireren. Dit keer heb ik een Lay-out om te showen en het is een winters plaatje geworden. Dit zijn mijn ouders samen met mijn dochter in de sneeuw in 2009. 

Het papier is van Kaisercraft Silverbells collectie. Als eerste heb ik met Clear gesso het papier in de primer gezet. Daarna heb ik met een Dutch Doobado stencil sneeuwsterren en Structuurpasta de sneeuwsterren aangebracht. Toen de pasta nog nat was, heb ik met glitter eroverheen gesprenkeld, zodat de glinstering blijft bestaan.

Daarna heb ik met witte stempelinkt en achtergrondstempels hier en daar wat gestempeld. Daarna heb ik de sneeuwsterren met witte gesso in de primer gezet en daarna met Pearl White embossingpoeder verhit met de heatgun.


Toen kon natuurlijk het decoreren beginnen en natuurlijk kunnen bloemen niet ontbreken. De bloemen zijn van Prima Marketing en Scrapberry's.  De blaadjes en de witte ster zijn van de Action. Het geheel heb ik afgemaakt met gesso en water.

De volgende materialen heb ik gebruik van Craft Addiction:


Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren en wens jullie nog een fijne dag en tot de volgende post!


dinsdag 17 januari 2017

Capture the moment - Reminder #01 Craft Addiction Challenge - Alles mag!


Goedemorgen allemaal!

Vandaag wil ik je graag helpen herinneren aan onze Alles mag Challenge bij Craft Addiction Challenge. Je hebt nog tot en met 31 januari om je creatie in te leveren en kans te maken op een prachtige prijs of top 3-notering. Doen jullie mee? 

 


Mijn creatie is dit keer een mdf-deurtje. Ik heb de deur vastgezet, zodat deze ook mooi blijft staan als decoratie. De deur heb ik eerst met gesso wit gemaakt en vervolgens hier en daar wat crackle-pasta gebruikt om het wat shabby te maken. Vervolgens heb ik met nieuwe Craft Emotions ink spray donkerbruin verdund met water en dit hier en daar aangebracht op de deur. Dat geeft het geheel net even een wat oudere blik. Ook heb ik het wondgaas ingesprayd en verdund met water, zodat het wondgaas niet helemaal wit meer is, maar wat bruiniger.

Toen kon ik eindelijk gaan bloemschikken hahahaha. De bloemen zijn voornamelijk van Prima Marketing en die heb ik gecombineerd met Wild Orchid Crafts bloemen. Als bladeren heb ik dit keer de prachtige bronzen blaadjes genomen uit de webshop. Ook de bronzen handgreep is te koop bij Craft Addiction.  Daar heb ik voor de finishing touch plakparels opgeplakt. De bruine parels zijn van Scrapberry's.

De tekst Capture the moment is van Scrapeniec en die heb ik met embossingpoeder vintage grey van Mboss behandeld. Als laatste heb ik alle bloemen en embellies een laatste gessolaagje gegeven om de kleuren wat af te zwakken.

Ik hoop dat jullie mijn deurtje mooi vinden en dat ik jullie heb mogen enthousiasmeren om ook mee te doen aan onze challenge bij Craft Addiction! 




zondag 15 januari 2017

Ribbon Girl Use any image Challenge - A lifetime of memories


Goedemorgen allemaal!

Vandaag start onze nieuwe challenge bij The Ribbon Girl! Anything goes with an image! Je kan dus alle kleuren gebruiken en elke afbeelding en het hoeft geen kaart te zijn. Het mag ook een project, kaart, tasje, label etc. zijn, zolang er maar een afbeelding op zit. Kom vooral ook een kijkje nemen op ons blog van The Ribbon Girl wat voor andere mooie voorbeelden het team gemaakt heeft om je te inspireren.


Er zijn 3 prijzen te winnen! 

First prize: £10 voucher for LOTV

Second prize: £10 voucher for The Ribbon Girl

Third prize: prize from Marianne Designs

Dan nu natuurlijk informatie over mijn tentkaart met een twist. Iedereen kent ondertussen wel een tentkaart, maar ik zag op internet een hele leuke variant hierop, nl. dat je je uitgesneden vierkant van je tent opnieuw gebruikt als een soort flapje. De link van dit patroon kun je hier vinden. 


Het papier is van Craft Emotions - In the provence en het afdrukje is van Magnolia Seaside collectie - Tilda bringing Flowers. Deze had ik van de zomer al eens ingekleurd zo uit het hoofd op mijn vakantieadres, maar juist die paarse papier van Studio Light vind ik er mooi bijpassen. 


De tekst op het flapje is van Kaisercraft designpapier en vond ik er mooi uitkomen. Verder heb ik rondom het uitgesneden vierkant kant geplakt. De bloemen heb ik deels paars geschilderd om zo de juiste kleur te krijgen passend bij het papier. Hieronder zie je goed hoe het flapje hangt in de kaart als een soort schommel.

Uiteraard heb ik spulletjes gebruikt die natuurlijk allemaal te koop zijn bij The Ribbon Girl! Klik op de onderstaande links om direct naar het juiste artikel te gaan.


23mm Daisy Guipure Pale Ivory22mm 'Margaret' White Flower Guipure LaceCheesecloth WHITE 50cm x 80cmStarburst Stamen LilacRolled Paper Flowers - Purple/Violet Roses Kort & GodtMagnolia Ivory White FlowersMiniature Lilac Blossom Pk of 10Vintage Mid-Violet (Purple Plum) 15mm RosesSALE Organza/Satin White Baby's Breath8mm Pearl Ivory Flat Backs

Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren en wens jullie allemaal nog een fijne dag!


zaterdag 7 januari 2017

Precious Memories


Hoi allemaal,

Vandaag mag ik jullie inspireren op het blog van Craft Addiction en ook voor de Ribbon Girl. Ik heb een oud fotolijstje gepimpt en die geef ik straks aan mijn ouders voor hun trouwdag.

 

Als eerste heb ik met zwarte gesso de gehele fotolijst in de primer gezet. Dit heb ik daarna opgeschuurd en vervolgens heb ik met witte Crackle paint een laag over het zwarte aangebracht. Dit heb ik met de heatgun laten opdrogen en toen weer opgeruwd met een schuurpapiertje. Hierdoor komen er van die oude zwarte plekken tevoorschijn en lijkt je fotolijst weer wat shabby/oud.

Ik heb met de stencil harten van Dutch Doobadoo hier en daar met structuurpasta hartjes aangebracht en dat droog gemaakt met de heatgun. Met pearlmaker oud roze heb ik in combinatie met water een licht/zachtroze gloed aangebracht op het fotolijstje. Op de foto zelfs bijna niet zichtbaar, maar in het echt des te meer zichtbaar.

De duif is een chipboard, gekocht bij de Action en deze heb ik met Nellie Snellen embossinpoeder Opaque Bright White en versamark bewerkt. De tekst Precious Memories en de doilies zijn van Scrapeniec en deze heb ik met de Baby pink en wat goud embossingpoeder gedaan.


Het papier aan de binnenkant is van Scrapberry's - Juliet collection en dat vind ik zulk mooi klassiek papier en dat past hier goed bij vond ik hahahaha. Het kant zijn allerlei bloemen die ik hier en daar eronder geplakt heb en uit elkaar geknipt heb om onder de bloementoef te doen.

Toen kon natuurlijk het decoreren beginnen en natuurlijk kunnen bloemen niet ontbreken. Ook heb ik een gipsen ornament in de onderhoek geplakt. Het geheel heb ik afgemaakt met zilveren en abrikozen microbeads die ik aangebracht heb met een gelmedium en tacky glue.

De volgende materialen heb ik gebruik van Craft Addiction:





De volgende materialen heb ik gebruikt van The Ribbon Girl


Borders Scrapiniec Chipboard 3551 Doily LaceScrapiniec Chipboard Precious Memories65mm Louise White GuipureLace Flower Applique Trim Antique WhiteBallerina Blossoms Ivory White Pk of 3Magnolia Pink Mix Flowers. Rose Leaf Mulberry Paper Green Bunch of 10 LeavesLarge Rose Bud Ivory White Pk of 5

Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren en wens jullie nog een fijne dag en tot de volgende post!