Followers

zondag 27 juli 2014

Time for Tea?


Goedemorgen allemaal, 

Allereerst hartelijk dank voor alle beterschapswensen op mijn gebroken pink. Ik zit nog voor 3 weken in het gips, maar gelukkig had ik aardig wat voor gewerkt qua kaartjes, dus ik kan jullie toch nog verblijden... Ik houd het alleen een beetje kort, omdat typen nog niet al te best en snel gaat... Sorry hiervoor. Maar wel wat detailfoto's daarvoor in de plaats!!



Vandaag weer eens een Magnoliaatje gebruikt in combinatie met het schitterende nieuw papier van Pion Precious daughter. De magnolia-stempels komen uit de collectie Little London. Het bestek is een doohickey, filmstrip is van Memory Box, en de randstans is een mal van Noor! Design. Ik heb mijn afdrukje gemaskerd en daarna ingekleurd met copic markers. Bloemen, papieren doily en kant maken mijn kaartje verder af.


Ik wens iedereen nog een fijne zondag!!!


zondag 20 juli 2014

Speeding a mile in a minute!


Goedemorgen allemaal,

Helaas door omstandigheden maar een kort berichtje van mij, omdat ik gisteren mijn pink gebroken heb en nu niet zo makkelijk typ.....

Vandaag kaartje in vintagestijl en plaatje heb ik wederom van internet en geprint. Papier is van Maja Vintage autumn en die klokken zijn hiervan ook uitgeknipt. Gears van Noor design, klok is van Tim Holtz. De pijlen zijn van Dutch doobadoo en alle snijmallen zijn bewerkt met Viva decor roestkleur.

Kaart wordt verder afgemaakt met touw, paperclip, filmstrip en een pennib van Tim Holtz.

Ik wens iedereen een fijne zondag en tot de volgende kaart.

Lieve groetjes Chantal.

woensdag 16 juli 2014

Lighthouse by Sandra's Scrapshop


Hoi lieve blogdinnen,

Vandaag wil ik jullie wederom een vintagekaartje laten zien die ik als DT-member gemaakt voor Sandra's Scrapshop. Het is Sandra's nieuwste patroon: de vuurtoren. Dit patroon heeft Sandra speciaal ontworpen voor het 10-jarig bestaan van de club Kaarten maken met Tiets. Dat was vorige week woensdag. Nogmaals van harte Tiets met dit jubileum! 


Sandra heeft mij gevraagd om hiermee ook een voorbeeld te maken ten behoeve van de webshop en dat doe ik natuurlijk heel graag. Want vanaf vandaag is dit patroon te koop in de webshop (en dus niet meer beschikbaar als freebie). 


De vuurtoren is als een 3d-kaart te maken (en dus alleen de vuurtoren te gebruiken), maar ik heb er juist voor gekozen om er een andere draai aan te geven. Ik heb de originele vuurtoren verkleind naar 58% van de ware grootte. Hiermee wordt de vuurtoren ongeveer 15 cm hoog en past deze op een 15x15 basiskaart. Ik heb hem plat op de kaart gebruikt als zijnde een soort snijmal.

Zoals velen van jullie weten, ben ik helemaal verslingerd aan nautische thema's en heb me dus dit keer helemaal laten gaan in de vintagesferen. Het vintageplaatje is afkomstig van Pion - A shoreline treasure en het papier is een combinatie van Eline's Buitenhuis en Pion - A shoreline treasure.


Verder kon ik direct mijn nieuwe doohickeys van Magnolia in grote getale gebruiken. De kwallen, de golven, het anker en de vlaggenlijn komen van de Volume 1 Doohickey collectie. De prachtige blauwe zeester heb ik gekocht bij Elly van 't-Scrapateljeetje. De schelpen en scheermesje komen grotendeels van het strand af!! Ik houd ervan om samen met mijn dochter op zoek te gaan naar mooie schelpen op het strand. Verder heb ik van Rayer de zeemeeuwen gebruikt. De bloemen zijn o.a. van Wild Orchid Crafts.

Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren met deze kaart en de manier waarop je de vuurtoren ook kan gebruiken. Neem vooral een kijkje op het blog van Sandra's Scrapshop om nog te zien wat Sandra en Tiets voor prachtige uitwerkingen van het originele patroon hebben gemaakt! Je kan het patroon dus ook in de webshop kopen.

Ik wens iedereen nog een mooie dag en tot de volgende kaart!


zondag 13 juli 2014

Charlie Chaplin....


Hallo allemaal!

Vandaag eens een heeeeeel ander kaartje! Want tsjonge jonge, wat vind ik het altijd lastig om voor een man (en zeker een wat oudere en gedistingeerde man) een kaart te maken. Ik ben gaan struinen op het internet en vond een plaatje van Charlie Chaplin. De kaart is voor mijn buurman die 65 jaar is geworden en juist daarom vond ik het wel leuk om een kwinkslag te maken naar een bolhoedje en stok hihihi. 


Ik ben even in de vintagestijl gebleven en heb eens met zwart gewerkt om de kleuren van het plaatje door te blijven voeren. Het papier is van Joy! Crafts - Vintage Textures Paper Bloc. De muzieknoten is ook van Joy! Crafts. De filmstrip is er één van Memory Box. De Postcard stempel is van Noor! Design.


De tandwieltjes (ijzeren), muzieknootjes en het ribbelkarton heb ik bewerkt met zilver Viva Decor 3d stempelinkt. Wat een gaaf spul is dat toch zeg! Verder wat kant, knoopjes en bloemen maken de kaart verder af.


Ik heb het expres verder rustig gehouden (voor mijn doen hahahah), omdat het toch een mannenkaart is. Ik hoop dat jullie ook deze kaart van mij kunnen waarderen, ondanks dat het even wat anders is dan gebruikelijk. Thinking outside the box.

Fijne zondag en tot de volgende keer!


zondag 6 juli 2014

Homemade... for you!


Goedemorgen allemaal!

En wat voor een morgen! WE zijn gewoon door naar de halve finale op het WK....!!! Wat was het spannend zeg! Maar ja, over naar orde van dag.... Mijn kaartje hihihi

Dit keer even een korte omschrijving, maar ik moet zo weg naar een hondenshow... Maar wilde toch eerst deze kaart laten zien...

Ik heb dit keer het schitterende Maja-Papier Coffee in the Arbour gebruikt en de zachtgele variant. Kitchen Tilda heb ik ingekleurd met mijn copic markers. Verder heb ik deegrolletjes en kleifiguurtjes van Martha Stewart gebruikt. Het bestek is een doohickey van Magnolia, evenals de doily bovenin. Kant, lint en bloemen maken mijn kaartje weer verder....




Ik wens iedereen nog een fijne zondag!

Lieve groetjes, Chantal

donderdag 3 juli 2014

Multcard by Sandra's Scrapshop


Goedemorgen allemaal!

Vandaag wil ik jullie graag op deze mooie zomerse dag in juli een Kerstkaart laten zien... Christmas in July! Deze kaart heb ik gemaakt met het schitterende multikaart patroon van Sandra's Scrapshop en die is vanaf vandaag in haar shop te koop!



Het patroon heet multikaart, omdat je er zoveel verschillende kanten mee uit kan. Je kan er een doosje van maken (open of dicht), een gewone kaart, fotolijstjes of zoals ik gedaan heb.... Een winterse schudkaart! Zoals je ziet, komt Edwin aangesleed in het winterse landschap en als je niet oppast sleet hij de kaart uit haha. 


Dit plaatje had ik al in januari gekleurd, maar nog steeds niet echt een kaart meegemaakt (schaam schaam), maar nu vond ik deze zo leuk om hiervoor te gebruiken.  Ik heb liqued applique gebruikt rondom de kerk en als sneeuw rondom...

Op deze boven- en onderstaande foto kun je goed zien dat ik het ovaal op de achterste basiskaart heb geplakt en de kaart kan gewoon blijven staan. Je ziet nu echt de diepte.


De ijspegel en kerstbomen zijn van Cottage Cutz, lantaarn en sneeuwsterren van Magnolia. Verder heeft deze kaart mijns inziens niet veel nodig, omdat het juist al het verhaal vertelt.... Hier en daar alleen wat bloemen, sneeuwvlokken/ballen en klaar is de kaart...


Hierboven zie je hoe de kaart neergezet kan worden, aangezien hij een goede stevige onderrand heeft. Ik weet dat Sandra twee schitterende voorbeelden heeft gemaakt met deze multikaart en Karin een prachtige fotolijst! Kom vooral een kijkje nemen op hun blogs en in de shop en ik ben zo benieuwd welke varianten jullie allemaal kunnen maken met deze schitterende nieuwe template Multikaart van Sandra's Scrapshop

Allemaal een mooie dag gewenst en tot de volgende kaart!


woensdag 2 juli 2014

Bedankjes voor de juffen


Goedemorgen allemaal,

Vandaag wil ik jullie de bedankjes laten zien die ik voor de juffen van mijn dochtertje heb gemaakt. Ze had gisteren haar juffendag waarop de juffen hun verjaardag vieren en tegelijkertijd afscheid van groep 2, want ze gaat volgend schooljaar naar groep 3. Dit is mijn bijdrage geweest, maar mijn dochter heeft natuurlijk ook zelf wat geknutseld. Prachtige "bloemen" gemaakt van hartjes en deze aan een sateprikker in een plant gestopt, waardoor het echte bloemen leken.


Ik heb alles dubbel gemaakt i.v.m. dat ze dus 2 juffen heeft en het is eerst een Tea Bag Dispencer en het patroon heb ik gekocht in de Silhouette store. Daarnaast heb ik voor beide juffen een theepotkaart gemaakt en deze ook uitgesneden met de Silhouette.


Het papier van de groen/roze variant is van Studio Light en de blauwe variant is van het nieuwe papier van Maja Design - Coffee in the Arbour. De Magnolia-stempels komen uit de Little London collectie en A Christmas Story. Verder is de tekststempel van Noor! Design, evenals de theekopjes op de kaart. Het bestek is een doohickey van Magnolia, evenals de hartenswirl. Verder wat kleivindertjes, bloemen en parels het geheel is gereed. Straks kunnen de juffen dus de theedoosjes uitpakken en deze stuk voor stuk uit het doosje trekken voor een kopje thee.

Ik hoop dat jullie mijn cadeautjes leuk vinden en wens iedereen nog een fijne woensdag!