Followers

maandag 27 augustus 2012

Tutorial Kleurmogelijkheden sneeuwpoppen met Copic Markers



Hallo allemaal,

Gisteren was ik aan de beurt op Copic Marker Benelux blog om een tutorial te geven. Er was mij namelijk meerdere keren eens gevraagd om iets met de sneeuwpoppen te doen, want dit is met copic markers soms toch wat lastiger kleuren, want tsja... een sneeuwpop is eigenlijk wit toch? Zeker met de kerst en de winter voor de deur leek mij dit een mooie gelegenheid. Daarnaast gaf het mij een beetje afkoeling tijdens de afgelopen hitte. Ik hoop dat ik jullie dan ook kan inspireren met mijn gemaakte tutorial die ik natuurlijk ook op mijn eigen blog graag wil delen met jullie.

Er zijn uiteraard zeker meerdere kleurvarianten mogelijk, maar ik geef jullie hierbij mijn favoriete kleurnummers en de nummers die ik gewoon eens "getest" heb om buiten mijn comfortzone te denken. Wat ik nl. wel vind, is dat je juist meerdere kleuren kan gebruiken en dit dan vervolgens kan laten afhangen van je keuze in designpapier.

Vaak voor de warmere tinten kun je dan ook beter de W- of E-kleuren gebruiken en de wat koelere tinten zit ik meer aan C, N of BG/B te denken. Dus leg altijd je designpapier ernaast voordat je een keuze maakt welke kleur je sneeuwpop gaat krijgen.

Allereerst heb ik zes keer de Magnoliastempel "Frosty with a snowflake" uit de So Snowy collectie 2009 gestempeld op DCP-papier. Daarna heb ik er als eerste een "blauwe" sneeuwpop van gemaakt. De kleurnummers voor deze sneeuwpop is BG0000, BG000, B000.



Ik start nu met mijn donkerste kleur nummer (B000) en ben bij sneeuwpoppen wil je natuurlijk zoveel mogelijk wit laten i.v.m. de sneeuw. Daarom heb ik alleen de schaduwpunten gekleurd en laat het midden voornamelijk wit. Daarna heb ik mijn middenkleur (BG000) gepakt en heb net over de donkerste kleur gekleurd met mijn middenkleur door middel van de flicking-techniek.
Dan pak ik mijn lichtste kleur (BG0000) en dan ga ik over het geheel heen, maar laat dus een groot gedeelte ongekleurd.

Voor de tweede Sneeuwpop-afbeelding heb ik de kleurnummers BV20, BV31, V20, BV0000 gebruikt. Dit is echt een kleur die ik ad random uit mijn koffer heb gepakt. Het is ook een wat koelere kleur en het is wat apart, maar toch vind ik het wel mooi voor een sneeuwpop. Je kunt dezelfde techniek gebruiken als ik hierboven heb uitgelegd qua opbouw van je kleur.


Mijn derde kleurvariant is C1,0 en 00 en ook hiervoor gaat de techniek hetzelfde. Omdat ik voor deze pop een heel lichte paperpad in gedachte had met mintgroen en zachtrood, vind ik dus een koele grijze kleur beter passen voor een sneeuwpop. En door de aankleding van de rest van je pop qua kleuren ziet dit afdrukje er weer heel anders uit.


Voor de vierde beer heb ik de kleuren N1, C0, C00 gebruikt. Door de N erbij te gebruiken, zie je dat er net meer diepte in de pop komt dan met alleen C-kleuren.


Deze vijfde sneeuwpop heeft een warmere uitstraling en dit komt omdat je hierbij dus de W-tinten gebruikt zijn. Deze pop heb ik de kleurnummers W1, 0, 00 gegeven:


Als laatste variant wil ik jullie graag kleurnummers E40,41,42 laten zien. Deze is relatief donker en had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ook deze kleur vind ik erg mooi voor bij warmere wintertinten.


Ik hoop dat ik jullie hiermee een ideeën heb gegeven voor de verschillende kleurmogelijkheden die je kunt gebruiken voor allerlei sneeuwpoppen. Hieronder nog even een uitwerking van een van de afdrukjes (variant 6 met de nummers E40,41 42), zodat je deze vooral op een kaart terugziet met zijn donkere kleuren:



dinsdag 21 augustus 2012

Share the warmth of the season



Goedemorgen allemaal,

Gisteren mocht ik weer een kaart plaatsen op het Copic Marker Benelux blog en omdat het zo warm was dit weekend terwijl ik deze kaart maakte, heb ik juist nu een kerst-winterkaart gemaakt om het gevoel te krijgen het toch een beetje koel te krijgen hihi. Dit keer heb ik gekozen om weer een Weestamp by Sylvia Zet te gebruiken en deze vind ik zo mooi om prachtige winterkaarten te maken.

Allereerst heb ik mijn cardstock wit gemat met kraft en vervolgens gebruik ik Fancy Pants - Winter Wonderland designpapier dat zich prima leent voor winterkaarten. Daarnaast heb ik verschillende stansen gebruikt met veel sneeuwvlokken en ook deze allemaal geëmbost met snowflake-embossingpoeder. Let eens op het effect als je de tekst stempelt met doorzichtige stempelinkt en deze ook embost met embossingpoeder. Leuk om dit zo op kraft te doen. Alles geeft hiermee ook een glittereffect. Ook heb ik een lintje gebruikt met een strik en daaraan een bedel met twee wantjes bevestigd die ik gekocht heb bij Stamps Scraps. Op de stempel zelf heb ik met Liquid Applique een soort sneeuweffect.

De stempel is van Weestamp by Sylvia Zet - Heidi. De copic markers die ik hiervoor gebruikt heb, zijn:
Huid: E000-00-01-RV21
Haar: E35-E33-E31-YR21-YR20
Donkerpaars: E04-E08-E09
Roze: R01-R00-R000
Groen: G00-G000-G0000
Geel: YG01-YG00-YG0000


Deelname challenges:
Scrap-Cards Challenge - gebruik 2 stansen op je kaart
Challenge up your life - Christmas in summer

Gisteren ben ik weer aan het werk gegaan na drie weken vakantie.... Het is aardig warm zijn op kantoor en de hitte is er nog niet helaas... Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaart vinden en alvast een fijne werkweek gewenst!


maandag 20 augustus 2012

#38 Dutch Magnolia Lovers - Robin Hood & Marianne



Hoi allemaal,

Allereerst bedankt voor jullie lieve reacties op mijn vorige kaarten! Pfffff wat was het warm he dit weekend of niet dan? Ik vond het persoonlijk ff te warm hoor....

Vandaag start er bij Dutch Magnolia Lovers weer een nieuwe challenge en dit keer mocht ik zelf een challenge bedenken en ik heb er een BINGO van gemaakt. Ik heb er wel een pittige grid van gemaakt, maar volgens mij kunnen de volgers hier prachtige creaties mee maken. Ik heb er zelf een Robin Hood & Marianne tafereeltje van gemaakt door een zgn. tentkaart te maken.

Opdracht #38 luidt:
Maak een kaart naar aanleiding van deze bingogrid + back in time (dus gebruik een Magnolia-stempel die ouder is dan één jaar!). Je mag alles ermee maken zolang je maar een horizontale, verticale of diagonale lijn uit het grid terug laat komen op je kaart. Uiteraard moet er een Magnoliastempel gebruikt worden op je kaart. Kijk vooral ook op ons blog van Dutch Magnolia Lovers wat de andere designers hebben gemaakt met deze opdracht. Er zitten werkelijke bjoeties en uiteenlopende creaties bij! Wij hopen jullie hiermee te inspireren en doe gezellig mee met de challenge!
Hieronder wil ik jullie graag mijn tentkaart van opzij laten zien van mijn kaart die ik trouwens cadeau heb gedaan aan mijn lieve vriendin Sas die morgen jarig is. Ze heeft de kaart inmiddels ontvangen, dus kan ik hem rustig laten zien hihihi. Tilda, Edwin en het kasteel komen allemaal uit de Fairytale collection 2010.


Deelname challenges:
Totally Tilda Challenges - Using kraft cards
It's a Magnolia Challenge - niet vierkant (die van mij is tentkaart)
Lovely Hänglar or sweet Magnolia - your favorite image
The Dutch Magnolia Chickies Challenge - Aparte kaartvorm (tentkaart)

Hieronder nog even voor de liefhebbers de fotootjes van de afdrukjes en de kleurnummers erbij van mijn copic markers. Let vooral eens op de bomen van het bos. Ik heb dit gekleurd d.m.v. de zogenoemde confetti techniek.


Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaart vinden en wens jullie nog een fijne dag en start van de werkweek voor de mensen die weer aan het werk moeten/zijn.


zaterdag 18 augustus 2012

#30 Sketchy Challenge - Chantal's sketch


Hallo lieve allemaal,

Vandaag wil ik jullie voor de Sketchy Challenge deze Weestamp Mountain Lily laten zien als een van de laatste ontwerpen van Sylvia Zet's Weestamp. De sketch is dit keer bedacht door mezelf (!) en ik vond het superleuk om weer eens een sketch te ontwerpen.

There is a new challenge over at The Sketchy Challenge and this time it's my own turn to make a sketch and this is what I have made!


Ik heb Sylvia Zet van Weestamps gevraagd of zij mijn challenge wilde sponsoren en ze vond het heel leuk om te doen. Alle designers hebben tijdens deze challenge dan ook met een van haar stempels gewerkt om jullie te inspireren wat je voor mooie kaarten je kunt maken met de Weestamps. De prijs die je deze challenge kunt winnen, is echt super, want de random winnaar ontvangt maar liefst drie digistamps en de elke deelnemer die in de top 3 komt, ontvangt één digistempel van Weestamp by Sylvia Zet. Kom gezellig even kijken bij The Sketchy Challenge wat ook de andere DT-leden hebben gemaakt n.a.v. deze sketch!


This week our sponser is Weestamps by Sylvia Zet and our prize this week is awesome!  The random winner of this challenge will win 3 digistamps from Weestamps and each crafter in the top 3 will win 1 digistamp by Sylvia Zet. Is this great or what??  Come and see The Sketchy Challenge what the other DT-members have made of this lovely sketch!

Gebruikte materialen/used materials:
Paper: Bazill cardstock, Prima Marketing Fairy Belle
Stamp: Weestamp Mountain Lily
Dies/punches: Cheery Lynn, Magnolia label small, en heartswirl
Embellies: flowers of WOC, ribbon, lace, charms van een fairy pearls, wooden hearts, pearls
Ink: Distress ink walnut stain, copic markers. En weer een close-up voor de copic nummers voor de liefhebbers:


Deelname challenges:
Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden en hoop dat jullie wellicht geïnspireerd zijn door mijn sketch om ook mee te gaan doen aan de challenge.


woensdag 15 augustus 2012

#66 Stempel-Magie Challenge - Have a Sunny day


Goedemorgen allemaal!

Ja, het is even geleden dat ik een kaartje geshowd heb aan jullie, maar heb een weekje vakantie in Frankrijk achter de rug en daarom was het even wat stiller op mijn blog. Ik heb deze week nog heerlijk een weekje thuis vrij en maandag zal ik helaas weer aan het werk moeten....

Vandaag wil ik jullie mijn bijdrage laten zien als Gastdesigner bij Stempel-Magie Challenge met als opdracht #66 deze keer: Turqoise, wit en één andere kleur. Ik heb voor roze gekozen. Ga vooral eens kijken op hun blog naar de andere prachtige creaties die de Designteam-leden gemaakt hebben.

Mijn kaart is wederom een "onderwater" kaart geworden en deze keer heb ik douchegel van het Kruidvat gebruikt hihihi, want deze was meer blauwig en vond ik beter passen dan de groene variant die ik had.

Gebruikte materialen:
Papier: Bazzill Cardstock, Magnolia Designpapier
Stempels: Mermaid Tilda en Zeepaardje van Magnolia, tekststempels ook Magnolia
Stansen: Magnolia tag, Nestabilitie circle
Embellies: wondgaas, schelpen (waaronder een scheermesje), bloemen van Wild Orchid Craft, Bedeltje van zeepaardje en zeester (gekocht bij stampsscraps.onetoshop.nl), lint, kant, stickles
Inkt: Distress inkt walnut stain en copic markers. Voor de kleurnummers hieronder zoals altijd een close-up.


Deelname challenges:
TOMIC Challenge - at the beach
Elke kaart een feestje - Vakantie
Deep Ocean Challenge - Deep Blue
Magnolia Licious Challenge - colour challenge
It's a magnolia Challenge - Zomers kaartje

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden. Ook wil ik jullie nog graag attenderen op mijn dubbele verjaardagscandy die bovenaan mijn blog staat! Je maakt dan kans op twee prachtige Magnoliastempels.


Ik wens jullie nog een prachtige zonnige dag en geniet van het mooie weer!



zaterdag 4 augustus 2012

#29 Sketchy Challenge - Kylie's sketch



Goedemorgen allemaal! / Good morning everybody!

Bedankt voor jullie superlieve reacties op mijn vorige kaart en creatie. Wauw zeg! Ik blijf ze met een glimlach lezen.

Vandaag wil ik jullie voor de Sketchy Challenge deze Tilda with Broom laten zien uit de laatste collectie van Magnolia Turning Leafs. De sketch is dit keer bedacht door Kylie en wauw wat was het weer gaaf om mee te werken. Juist door het weer vond ik het eigenlijk best wel leuk om een herfstachtige kaart te maken met warme herfstkleuren.

There is a new challenge over at The Sketchy Challenge and this time it's Kylie's turn and this is what she has made! Is it great or not?



Onze sponsor voor deze challenge is Make it Crafty! De prijs die je deze challenge kunt winnen, is echt super! Kom gezellig even kijken bij The Sketchy Challenge wat ook de andere DT-leden hebben gemaakt n.a.v. deze prachtige sketch!

This week our sponser is Make it Crafty!. And our prize this week is awesome! Come and see The Sketchy Challenge what the other DT-members have made of this lovely sketch!

Gebruikte materialen/used materials:
Paper: Bazill cardstock, Magnolia designpapier
Stamp: Tilda with broom
Dies/punches: Nestabilitie, Magnolia cloud en label, cornerdie, Marianne design klimop
Embellies: flowers of WOC, ribbon, charm, pearls, parelpen oranje, lace en een echt klein bezempje, gekocht bij stampsscraps.onetoshop.nl
Ink: Distress ink walnut stain, copic markers. En weer een close-up voor de copic nummers voor de liefhebbers:


Deelname challenges:
Magnolia-licious Highlites challenge - Autumn Splender

Ik wens jullie nog een fijn weekend en tot snel weer!

Lieve groetjes, Chantal

donderdag 2 augustus 2012

Tilda's Sewing room


Dag allemaal,

Gisteren mocht ik op het blog van Copic Marker Benelux weer een kaart laten zien en ik heb gekozen voor een zigzagkaart waarbij ik Tilda's Sewin room wilde nabootsen. Ik heb laatst in blogland dit Zigzagkaartje gezien die ik zo mooi vond, dat ik het ook eens wilde proberen. De inspiratie had ik meteen, want wilde er een naaikamertje van maken voor Tilda. Op deze onderstaande kaart zie je hoe de kaart nog gesloten is. Ik heb een sierband om de kaart gemaakt die je eraf kunt halen en zo de kaart kan openen. Op deze gesloten kaart zie je ook heel goed het zigzagmodel.


Het designpapier is van Magnolia, één van de oudere collecties en die met de rozen is uit de collectie van Summer Memories. Voor de sierrand heb ik een doily-lace pons gebruikt. Als je dus de sierband eraf haalt, krijg je onderstaand model:


Tilda (Tilda makes a blueberry blanket) zit in haar kamertje met haar paspop naast haar waar ze het rokje al klaar heeft en nu dus met een dekentje bezig is. Op de twee buitenste stukken zitten klosjes van kraftpapier met scrappersfloss, bedeltje met knoopjes en een speldje. Bovenin heb ik kant en en een strik en daaraan een bedeltje met een schaar geplakt. Op de sierband hiervoor zie je ook nog een bedel met een naaimachine. Het "flapje" waar Tilda zit, kan nog omhoog en daar zit dus nog een geheim vakje en staat ook nog een tekst, maar ik ben vergeten dit te fotograferen (oeps).

Voor Tilda heb ik uiteraard weer gebruik gemaakt van mijn Copic markers en hieronder een close-up van mijn afdrukje:

Huid: E000 - E00 - E01 - RV21
Haar: YR20 - YR21 - E35 - E33 - E31
Kleding roze/paars: R81 - R83 - R85 - R56
Kleding groen/kussen: BG90 - BG93 - BG96 - N1


Ik heb mijn randjes beïnkt met distress inkt en ik heb de kaart verder versierd met een labeltje (met daaraan weer een bedeltje van een klosje garen), bloemen en swirls. Ik heb Tilda op een stukje kant laten zitten.


Deelname challenges:
nog invullen

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn zigzagkaartje vinden en ik bedank jullie alvast voor jullie bezoekje aan mijn blog. Allemaal een fijne dag gewenst en tot de volgende post!

Lieve groetjes, Chantal

woensdag 1 augustus 2012

#65 My first day at School - GD Stempel-Magie Challenge


Goedemorgen allemaal!

Het is vandaag al weer de eerste van augustus! Wat gaat het toch hard zeg. Ik heb nu heerlijk vakantie en geniet heerlijk met mijn man en dochter thuis. Omdat wij ook nog wat leuke dagjes gaan doen en zo, ben ik ook al aan het voorwerken met een aantal kaarten. Deze "kaart had ik al even af, maar is dus voor een nieuwe wedstrijd bij  Stempel-Magie challenge. Dit keer is het thema: mijn eerste schooldag. Ik heb een kalender gemaakt die mooi opgehangen kan worden in een school.

Deze kalender is maar liefst 30x25 cm en daarop heb ik een kalender op A5 uitgeprint met de printer en deze kun je afscheuren (zit met nietjes onder het koofje vast). Het koofje met kalender zit ook wat hoger, zodat je er ook volgend jaar een nieuw jaar in kan stoppen. De letters kalender heb ik ook gemaakt met de computer en uitgeknipt.  Ik heb drie Tilda's gekleurd, waarvan twee uit de laatste collectie Turning leafs. Het meisje met de plooirok komt uit de Travelling School collection 2009. Het designpapier dat ik gebruikt heb, is van Pion - Grandma's Schoolbook en heb ik geplakt op wit en kraft cardstock van Bazzill.

De stansen die ik gebruikt heb, is van Tim Holtz (boekringen). Deze stansen heb ik met embossingpoeder bewerkt (copper), Whimsey Stamps (corners), Magnolia (heartswirl en hellebores). Verder heb ik veel houtwerk gebruikt, zoals een houten schaar, liniaal en hartjes. Verder heb ik het afgewerkt met een label met daaran een pen-nib van Tim Holtz, paperclip van Tim Holtz en bloemen van Wild Orchid Craft. Ik heb twee eyelets bevestigd en daaraan een kort gehangen, zodat je deze kalender ook kan ophangen en dus je afspraken hierop kwijt kan.

Hieronder nog even een close-up van de Tilda's met de copic nummers:



Met deze kalender doe ik graag mee aan de volgende challenges:
Krea "Teja" team challenge - anything goes


Ik wens jullie nog een fijne dag en tot snel weer!